Milik: 'Het Poolse volk verwacht veel van ons op het EK'

Reacties

Voor Arek Milik en Polen begint Euro 2016 zondagavond met een poulewedstrijd tegen Noord-Ierland. De Oost-Europeanen willen zich in Frankrijk revancheren voor het mislukte vorige EK, waarop Polen als medeorganisator al in de groepsfase strandde.

Milik: 'Het Poolse volk verwacht veel van ons op het EK'

'Gedurende de kwalificatiereeks speelden we aanvallend en dat zullen we ook proberen te doen tijdens de eindronde. Een overwinning in de eerste wedstrijd zou de druk een beetje weghalen, dan spelen we wat makkelijker tijdens de resterende pouleduels', blikt de aanvaller van Ajax op de website van de UEFA vooruit op zijn vuurdoop bij een eindtoernooi.

De 22-jarige Milik wil niets weten van een Poolse favorietenrol tegen Noord-Ierland, een van de vijf EK-debutanten. 'We zullen onze tegenstander op geen enkele manier onderschatten. Ten eerste hebben wij nog nooit een duel gewonnen op een EK-eindronde. En ten tweede zijn wij ook niet de regerend wereldkampioen of Europees kampioen.'

In aanloop naar het toernooi ging Polen in een oefenduel met 2-1 onderuit tegen het Nederlands elftal. Toch zijn de verwachtingen nog steeds hoog in het land dat zich niet wist te plaatsen voor het WK 2014.

'Ik weet wat er gaande is in Polen, er is sprake van een hype rondom de nationale ploeg. Er wordt veel van ons verwacht, maar dat hoort erbij. Ik probeer gewoon te genieten van dit toernooi. Ons hoofddoel is een plaats in de volgende ronde afdwingen.'

Het duel tussen Polen en Noord-Ierland begint zondag om 18.00 uur en wordt afgewerkt in Nice. Nadien stuiten Milik en consorten in Groep C nog op Duitsland (16 juni in Saint-Denis) en Oekraïne (21 juni in Marseille).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.