Milanese topclubs stellen zwaar teleur in bekerclash, debuut Gosens

Reacties

Het debuut van Robin Gosens vormde dinsdag een spaarzaam hoogtepunt tijdens de bekerontmoeting tussen AC Milan en Internazionale. De stadgenoten kwamen in de heenwedstrijd van de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia niet tot scoren.

Milanese topclubs stellen zwaar teleur in bekerclash, debuut Gosens
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 0
Internazionale
Internazionale

Amper een maand na de vurige Serie A-editie van de Derby della Madonnina kreeg Internazionale in het bekertoernooi al een kans op revanche. Tijdens het competitieduel kroonde Olivier Giroud zich nog tot matchwinner door AC Milan met twee doelpunten naar een late overwinning te schieten (1-2). De Franse aanvaller begon in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia opnieuw in de basis. Dat gold aan de andere zijde ook voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

In de Italiaanse modestad lag het tempo hoog, maar dat kwam het spel niet ten goede. Zowel Milan als Inter was slordig in balbezit en had grote moeite om kansen bij elkaar te voetballen. Bij de op papier thuisspelende ploeg verliet Alessio Romagnoli halverwege de eerste helft geblesseerd het veld. Dat betekent slecht nieuws voor Milan, dat zondag een absolute kraker wacht op bezoek bij titelconcurrent Napoli.

De kluts kwijt
Ook Inter is nog volop in de strijd om de Scudetto verwikkeld, maar de regerend landskampioen kan zo langzamerhand wel weer eens een succesje gebruiken. Inter is in de Serie A helemaal de kluts kwijt en wist al vier wedstrijden niet meer te winnen. Tussendoor bleek in de Champions League ook Liverpool te sterk. De goede wil was er in de halve finale tegen Milan absoluut, maar de ploeg van Simone Inzaghi was eigenlijk geen moment dicht bij een doelpunt.

Omdat ook het nog altijd Zlatan Ibrahimovic-loze Milan voorin geen potten kon breken, bleven de stadgenoten steken op 0-0. In de absolute slotfase loste Robin Gosens ploeggenoot Ivan Perisic nog af. Voor de voormalig speler van FC Dordrecht en Heracles Almelo waren dat zijn eerste minuten in het shirt van Inter. Gosens maakte afgelopen winter de overstap van Atalanta Bergamo naar Inter.

Door het doelpuntloze gelijkspel mag Milan zich de morele winnaar noemen van het eerste deel van het tweeluik. In het toernooi om de Coppa Italia is de regel dat uitdoelpunten dubbel tellen nog steeds van kracht. De return staat 20 april op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.