AC Milan heeft zaterdag de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Sampdoria werd met tien man verslagen.

Sampdoria
1 - 2
AC Milan
AC Milan

AC Milan zette afgelopen week in de Champions League met het gelijkspel tegen Red Bull Salzburg de lijn van dit seizoen door; op vreemde bodem wordt gelijk gespeeld. De prestaties van Sampdoria op eigen veld tegen Juventus (0-0) en Lazio (1-1) waren meer reden om een remise te verwachten.

Milan zette in de zesde minuut de ambities af te rekenen met dat ontluikende uitcomplex kracht bij. Junior Messias opende de score namens de gasten, die in de 21ste minuut de 0-2 dachten te verwelkomen. Charles De Ketelaere vierde al voorzichtig zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst, maar na lang beraad met de VAR ging er een streep door de treffer. Olivier Giroud had in de aanvalsopzet buitenspel gestaan.

Kort na rust had de arbitrage nog een nadelige beslissing voor Milan. Rafael Leão had al geel op zak, toen hij met een omhaal het hoofd van Alex Ferrari raakte. Scheidsrechter Michael Fabbri bestrafte het gevaarlijk spel met een gele kaart, zodat Milan verder moest met een man minder.

Sampdoria had tien minuten nodig om te profiteren van de numerieke meerderheid. Filip Djuricic kon na de beoordeling van de VAR de gelijkmaker vieren. De thuisploeg moest niet veel later opnieuw beginnen nadat op advies van de VAR hands van Gonzalo Villar had geleid tot een door Giroud benutte strafschop.

Met een man minder slaagde Milan de zege over de streep te halen, waardoor het in punten gelijk kwam met koploper Napoli. Sampdoria staat met een schamele oogst van twee punten achttiende in de Serie A.