Milan krijgt Hoedt en Braafheid niet klein

Reacties

Het is AC Milan thuis niet gelukt om af te rekenen met Lazio: 1-1. Twee keer stond het aluminium de Rossoneri in de weg.

Milan krijgt Hoedt en Braafheid niet klein

Lazio kent een dramatisch seizoen, maar kon de jacht op plaatsing voor de Europa League nieuw leven inblazen met een zege op bezoek bij AC Milan. De Biancocelesti, met Wesley Hoedt en Edson Braafheid in de basis, kenden in dat kader een perfecte start. Marco Parolo kopte in de negende minuut een corner van Lucas Biglia tegen de touwen.

Milan kwam zes minuten later weer langszij. Luiz Adriano (op de foto met Hoedt) bleef knap op de been in duel met Milan Bisevac, waarna hij afspeelde op Carlos Bacca, die aan de aandacht van Hoedt ontsnapt was en de 1-1 binnenschoot.

Nog voor rust strandde een vrije trap van Giacomo Bonaventura op de lat en ook na de pauze had de Milan-middenvelder pech, toen zijn inzet de paal raakte. Aan de andere kant van het veld liet Lazio zich gelden via Felipe Anderson, maar de met een vormcrisis worstelende Braziliaan had het vizier niet op scherp staan.

Lazio kwam in de laatste zes minuten met de rug tegen de muur te staan, nadat Senad Lulic zijn tweede gele kaart had ontvangen. Milan profiteerde echter niet van de overtalsituatie. Het gat van de Rossoneri tot de topvijf blijft daardoor fors (zes punten), maar ook de zesde plaats geeft voor bekerfinalist Milan recht op deelname aan de Europa League. Lazio kan Europese kwalificatie bijna wel vergeten, met zeven punten achterstand op Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.