'Milan heeft de kampioenen, Internazionale de ervaring'

In Milaan maken de voetballiefhebbers zich op voor de stadsderby tussen Internazionale en AC Milan. Inter heeft het verre van gemakkelijk, maar trainer Andrea Stramaccioni houdt vertrouwen.

'Milan heeft de kampioenen, Internazionale de ervaring'

De sensationele 2-0 overwinning van AC Milan op Barcelona in de Champions League heeft de Rossoneri direct gebombardeerd tot de grote favoriet voor het duel met Inter. 'Je denkt misschien dat zij de favoriet zijn, maar ik denk dat Milan en Inter elkaar in balans houden', liet Stramaccioni weten in de aanloop naar het duel.

Inter kent echter de nodige personele problemen. Diego Milito, Walter Samuel, Andrea Ranocchia, Matías Silvestre, Luca Castellazzi en Gaby Mudingayi zijn geblesseerd, terwijl Álvaro Pereira een schorsing uitzit. 'We hebben het vooral in defensief opzicht zwaar', verklaarde Stramaccioni. 'Maar we zullen het veld niet met angst betreden. Integendeel, we zijn hongerig.'

De komst van Mario Balotelli bij AC Milan heeft de club duidelijk veel goeds gedaan. 'Balotelli is goed, maar Milan heeft nog veel meer kampioenen. Ik denk echter dat wij meer ervaring in huis hebben. Wat er ook zal gebeuren: beide ploegen blijven tot het einde strijden om Champions League-kwalificatie.'

AC Milan staat momenteel derde op de ranglijst met 44 punten uit 25 duels. Internazionale volgt met een punt minder en staat vijfde. De aftrap in het Giuseppe Meazza-stadion heeft zondagavond 20.45 uur plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen