Mijlpaal voor trouwe veteraan Di Natale, Roma wéér gelijk

Reacties

Antonio Di Natale flirtte even met een lucratieve transfer naar de VS, maar bleef toch zijn liefde Udinese trouw. En daar gaat hij nu verder waar hij mee bezig was: scoren. Tegen Torino (3-2) bereikte hij met zijn doelpunt weer een mijlpaal. AS Roma speelde opnieuw gelijk.

Mijlpaal voor trouwe veteraan Di Natale, Roma wéér gelijk

Udinese - Torino 3-2
In de bouwput van Udine schitterden de oudjes. De 32-jarige Fabio Quagliarella zette Torino op voorsprong, maar de vijf jaar oudere Antonio Di Natale bereikte kort daarna een mijlpaal met zijn gelijkmaker. Het is door zijn tiende seizoenstreffer namelijk al het negende seizoen op rij dat de Napolitaan de dubbele cijfers haalt in de Serie A.

Panagiotis Kone zette de ruststand op het scorebord (2-1). Molla Wague leek het duel vroegtijdig te beslissen (3-1), maar Marco Benassi maakte het in de laatste twintig minuten nog even spannend. Udinese staat dankzij de zege twaalfde, Torino is met vijf punten meer achtste.

Chievo - AS Roma 0-0
Het duel in Verona werd ontsierd door een ongelukkige tackle van Radja Nainggolan. De Belg in Romeinse dienst brak met een harde charge het been van Federico Mattiello, waarna beide ploegen de schrik niet meer te boven leken te komen.

Zes gele kaarten gaven nog enigszins kleur aan het duel, waarin Roma de iets betere ploeg was, maar voor de vierde keer op rij in de Serie A niet verder kwam dan een gelijkspel. De achterstand op Juventus, dat maandag speelt, kan daardoor groeien tot elf punten. Bovendien kan nummer drie Napoli tot op twee punten naderen als het vanavond van Internazionale wint.

Parma - Atalanta Bergamo 0-0
Atalanta blameerde zich met Urby Emanuelson in de basis bij hekkensluiter Parma, dat maar een punt had gepakt uit zijn laatste zes duels. Parma kwam door alle faillissementsperikelen voor het eerst sinds drie weken weer in actie en hervatte de competitie zoals het die destijds bij Roma onderbrak: met een doelpuntloos gelijkspel.

Zelfs met een mannetje meer lukte het Atalanta niet om een beslissing te forceren. Cristian Rodríguez kreeg immers vlak voor tijd zijn tweede geel bij de thuisclub. Hoe die boete betaald moet worden, is een zorg voor later. De gevallen grootmacht is in elk geval weer een puntje rijker, maar blijft laatste. Atalanta is zeventiende.

Overige uitslagen
Empoli - Genoa 1-1
Cesena - Palermo 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.