Middlesbrough stapje dichter bij Premier League

Middlesbrough is weer een stapje dichter bij een terugkeer in de Premier League. De club van Yanic Wildschut, die ontbrak in de selectie, verdedigde tegen Brentford de 2-1 voorsprong  uit de heenwedstrijd door in eigen huis met 3-0 te winnen.

In de eerste helft maakte Lee Tomlin (foto) van buiten het zestienmetergebied de openingstreffer. Daar kwam wel wat geluk bij kijken omdat zijn schot werd aangeraakt door een verdediger van de bezoekers.

De tweede helft was net onderweg toen García Martínez al de 2-0 tegen de touwen joeg en daarmee Middlesbrough op een onoverbrugbare voorsprong zette. Brentford zou vier keer moeten scoren om nog door te kunnen gaan. De echte genadeklap kwam in de 78ste minuut toen Albert Adomah de derde treffer van de wedstrijd maakte.

Middlesbrough eindigde als vierde in het Championship en treft in de finale van de play-offs op 25 mei Norwich City of Ipswich Town. Mocht de ploeg van trainer Aitor Karanka de play-offs winnen dan zal het samen met Bournemouth (kampioen) en Watford (tweede) promoveren. In het seizoen 2008/09 degradeerde Middlesbrough uit de hoogste Engelse competitie.