Mexicaanse WK-legende kiest voor stap naar middenmoter in Serie A

Reacties

Salernitana heeft opnieuw een speler van naam weten aan te trekken. De middenmoter uit de Serie A presenteerde namelijk Guillermo Ochoa. De Mexicaanse doelman keert daardoor voor het eerst sinds 2019 terug op de Europese velden.

Mexicaanse WK-legende kiest voor stap naar middenmoter in Serie A
© Pro Shots

De 37-jarige Ochoa is vanaf 1 januari transfervrij. Het contract bij werkgever Club América loopt namelijk af, waardoor de doelman een transfervrije status kon verzilveren. Salernitana is de club die met de routinier aan de haal gaat.

Donderdag heeft Ochoa zijn medische keuring doorstaan. De nummer twaalf van de Serie A besloot daardoor tot het einde van het seizoen de doelman vast te leggen. De club was naarstig op zoek naar een keeper, omdat eerste keus Luigi Sepe een zware blessure opliep.

Op het WK in Qatar kon Ochoa zich, na eerdere dienstverbanden bij Ajaccio, Málaga, Granada en Standard Luik, weer aan Europa laten zien. Dat lukte onder meer doordat hij een strafschop van Robert Lewandowski wist te keren. Toch eindigde het toernooi teleurstellend. Mexico ging namelijk al na de groepsfase naar huis.

De afgelopen drie WK's vergaarde Ochoa met zijn prestaties wereldfaam. Door hem te strikken, kan Salernitana na het stoppen van Franck Ribéry weer over een veteraan van naam beschikken. Ochoa wordt in Italië ploeggenoot van Nederlander Tonny Vilhena.

Lees hier het verhaal over de carrière van Franck Ribéry bij Salernitana:

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.