Meulensteen blij met Dempsey: 'Hij wilde graag terugkeren'

Manager René Meulensteen heeft bij Fulham zijn eerste winterse versterking al binnen. De komst van Clint Dempsey, die tussen 2007 en 2012 al bij de club onder contract stond, is zo goed als rond.

Meulensteen blij met Dempsey: 'Hij wilde graag terugkeren'

Fulham neemt de dertigjarige aanvallende middenvelder op huurbasis over van Seattle Sounders. 'In eerste instantie komt Clint alleen voor de maanden januari en februari', aldus Meulensteen. 'Zijn komst is een enorme opsteker voor ons', vervolgt de trainer, die nog een minimale slag om de arm houdt. 'Clint moet namelijk nog medisch gekeurd worden.' Indien die keuring geen problemen oplevert, meldt Dempsey zich op 1 januari bij de club uit West-Londen.

Seattle werkt mee aan de tijdelijke overgang van Dempsey omdat de Amerikaanse competitie in de wintermaanden stil ligt. 'Clint is hier bijzonder succesvol geweest en we weten allemaal wat zijn kwaliteiten zijn. Het zegt bovendien erg veel dat hij zo graag bij Fulham wilde terugkeren.'

Fulham nam Dempsey in januari van 2007 over van New England Revolution. Bij The Cottagers ontwikkelde hij zich tot veel scorende middenvelder. In het seizoen 2011/12 maakte hij liefst zeventien treffers, waarmee hij een zomerse transfer naar Tottenham Hotspur verdiende. Bij The Spurs wist Dempsey zijn goede vorm geen vervolg te geven, waarna hij afgelopen zomer naar Seattle verkaste.

Meulensteen staat met Fulham voorlaatste in de Premier League en erkent dat hij de versterking dan ook goed kan gebruiken. De voormalige assistent-trainer van Manchester United hoopt op meer aanwinsten. 'We weten dat als we de steun van onze eigenaar (Shahid Khan, red.) nodig hebben, we die zullen krijgen', besluit Meulensteen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen