Metz mikt op terugkeer van Ajax-aanvaller Mikautadze

Reacties

FC Metz hoopt Georges Mikautadze terug naar Frankrijk te halen. De 23-jarige aanvaller komt bij Ajax nauwelijks aan de bak en staat open voor een tijdelijk vertrek.

Metz mikt op terugkeer van Ajax-aanvaller Mikautadze
© Pro Shots

Ajax legde eind augustus liefst zestien miljoen euro neer voor Mikautadze, die daarmee in de toptien van duurste aankopen in de clubhistorie terecht kwam. De Georgische international wist echter geen vaste plek in de basis te veroveren.

Tegen Fortuna Sittard en Almere City FC kreeg hij de kans vanaf de aftrap, als aanvallende middenvelder, maar beide keren wist Mikautadze zijn stempel niet te drukken. Verder moest hij het doen met invalbeurten als buitenspeler en een enkele keer op zijn favoriete positie: als spits. Op die plek heeft hij met Brian Brobbey en Chuba Akpom twee man voor zich in de pikorde.

Na zo'n vier maanden als speler van Ajax staat de teller bij Mikautadze op het schamele aantal van 248 speelminuten. Metz hoopt daarvan te profiteren. De nummer veertien van de Ligue 1 wil de aanvaller graag huren.

Omdat hij aan het begin van het seizoen nog officiële duels speelde voor Metz, kan Mikautadze in januari niet naar andere clubs in Europa transfereren. Spelers mogen immers voor maximaal twee clubs per seizoen uitkomen. Metz is de aankomende transferwindow daardoor de enige uitweg voor de Georgiër.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.