Met deze woorden neemt Kane afscheid van zijn Spurs

Reacties

Harry Kane heeft met een videoboodschap zijn vertrek bij Tottenham Hotspur aangekondigd. De topscorer aller tijden van Spurs verruilt de club na bijna twintig jaar voor Bayern München.

Met deze woorden neemt Kane afscheid van zijn Spurs
© Pro Shots

De transfer van Kane hing al een tijd in de lucht. Het contract van de dertigjarige Engelsman bij Spurs liep nog maar één jaar door. Hij was niet voornemens om die verbintenis te gaan verlengen. Kane wilde zich graag nog eens meten op het allerhoogste niveau en zou bij Tottenham dit seizoen geen Europees voetbal gaan spelen na de teleurstellende achtste plaats van vorig seizoen in de Premier League. Dit is wat Kane zei in de video die hij zaterdagochtend deelde:

'Hallo iedereen, ik wilde de eerste zijn die jullie als Tottenham-fans zou vertellen dat ik de club vandaag verlaat. Er gaat natuurlijk veel door me heen nu. Het maakt me verdrietig dat ik de club verlaat waar ik bijna twintig jaar van mijn leven heb doorgebracht. Ik kwam als elfjarige jongen binnen en nu ben ik een dertig jaar oude man. Er zijn zoveel mooie momenten geweest en ik heb zoveel mooie herinneringen die ik voor altijd zal koesteren.

Ik wil al mijn ploeggenoten, mijn coaches en de stafleden bedanken. Ik heb mooie relaties opgebouwd met veel mensen binnen de club. En het belangrijkste: ik wil jullie als supporters bedanken voor de steun. Vanaf het moment dat ik ging spelen, was ik één van jullie. Ik heb alles gegeven wat ik kon om jullie trots te maken en jullie speciale momenten te bezorgen.

Ik had het gevoel dat dit voor mij het moment was om te vertrekken. Ik wilde het seizoen niet ingaan met veel onduidelijkheid over mijn toekomst. Het is belangrijk dat de nieuwe manager en de spelers zich kunnen concentreren op het terugbrengen van Tottenham naar de top, dat er weer gestreden kan worden om prijzen. Ik wens Ange en alle jongens heel veel succes. Ik ga het volgen als supporter en ik hoop dat het team heel succesvol gaat zijn.

Dit is wat ik kwijt wilde aan alle Tottenham-fans die aan mijn zijde hebben gestaan. Mijn familie en ik zullen de steun en de mooie momenten voor altijd koesteren. Bedankt, ik ga het seizoen volgen en veel succes aan Tottenham en iedereen bij de club. Dit is geen vaarwel. Je weet nooit hoe het gaat lopen in de toekomst. Dit is een dankwoord.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Recordaankoop Kane debuteert mogelijk zaterdagavond al voor Bayern in het duel met RB Leipzig om de Duitse Super Cup. Hij heeft een vierjarig contract ondertekend in München en gaat aan zijn eerste avontuur buiten Engeland beginnen. Voor Bayern is hij na centrumverdediger Min-jae Kim de tweede grote aankoop van deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.