Messi zet onder toeziend oog Ronaldo grandioze reeks voort bij nipte Barça-zege

Reacties

Zonder te swingen heeft Barcelona zaterdag gewonnen van Real Valladolid. Een strafschop van Lionel Messi maakte het verschil in Camp Nou.

Messi zet onder toeziend oog Ronaldo grandioze reeks voort bij nipte Barça-zege
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Na drie achtereenvolgende gelijke spelen, waarvan twee in de Primera División, was Barcelona wel weer toe aan een overwinning. Ook omdat Real Madrid de laatste weken bezig is aan een opmars en al aardig wat afgeknabbeld heeft van de achterstand.

Met het oog op de nakende Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon besloot Barcelona-trainer Ernesto Valverde onder anderen Luis Suárez en Ivan Rakitic op de bank te laten beginnen. Mede daardoor stond Kevin-Prince Boateng voor het eerst aan de aftrap bij de Catalanen in een competitieduel. De opvallendste vertegenwoordiger bij de bezoekers was Ronaldo. De ex-topspits, die in het seizoen 1996/97 uitkwam voor de Catalanen, is grootaandeelhouder van Real Valladolid en nam plaats op het ereterras in Camp Nou.

Wellicht hadden de mutaties ermee te maken dat Barcelona in de eerste helft stroef draaide. De Catalanen koesterden enorm veel balbezit, maar echt in verlegenheid werd keeper Jordi Masip van Real Valladolid lange tijd niet gebracht. Messi stond aan de basis van een aantal gevaarlijke momenten, maar Boateng en Ousmane Dembélé konden niet profiteren van zijn voorwerk.

Ronaldo: de grootaandeelhouder van Real Valladolid.
Ronaldo: de grootaandeelhouder van Real Valladolid.

Dankzij een benutte strafschop van Messi ging Barcelona alsnog rusten met een 1-0 voorsprong. De 31-jarige Argentijn mocht aanleggen nadat Míchel een overtreding zou hebben begaan op Gerard Piqué. Messi heeft nu in zijn laatste elf seizoenen minimaal dertig treffers gemaakt in officiële wedstrijden voor Barcelona.

Na de hervatting speelde Barcelona veel dwingender. Real Valladolid werd nu echt met de rug tegen de muur gezet en ontsnapte aan de 2-0 toen Messi vlak na rust uithaalde. Met de entree van Suárez, die Boateng verving, kreeg de aanvalslinie van de thuisploeg extra stootkracht. De Uruguayaan kwam snel één op één met Masip te staan, maar de doelman hield de spits van scoren af.

Lionel Messi bleef het maar proberen. De Argentijn loste twaalf schoten, een seizoensrecord in de grote vijf Europese competities:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi mist penalty
Real Valladolid dwong zelf maar weinig af en leek in de 82ste minuut een tweede treffer te incasseren. Deze keer zag Messi een strafschop echter worden gekeerd door Masip. De penalty werd toegekend na een overtreding op Philippe Coutinho. Het luidde geen spannende slotfase in, omdat de bezoekers er aanvallend niet aan te pas kwamen. Zo zet Barcelona Atlético Madrid weer op zeven punten. Real Madrid komt op zes punten als het zondag afrekent met Girona.

Barcelona staat voor een zwaar programma. Dinsdag wacht het heenduel met Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League, waarna volgende week zaterdag de uitwedstrijd bij Sevilla volgt in La Liga. Daarna staan twee Clásico's op het programma, één om de Copa del Rey en één in de competitie.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.