Messi voorspelt: Barça gaat heel veel plezier beleven aan Frenkie de Jong

Reacties

Lionel Messi is blij dat hij dit seizoen gaat samenspelen met Frenkie de Jong. De Argentijnse ster van Barcelona laat zich lovend uit over de Nederlander, die volgens hem een belangrijke rol gaat spelen bij de Catalanen.

Messi voorspelt: Barça gaat heel veel plezier beleven aan Frenkie de Jong

De Jong kwam deze zomer voor een miljoenenbedrag over van Ajax, maar omdat Messi momenteel kampt met een kuitblessure, stonden de twee in de eerste twee competitiewedstrijden van Barcelona (1-0 nederlaag bij Athletic Bilbao, 5-2 zege op Real Betis) nog niet samen binnen de lijnen. De Jong speelde in die twee wedstrijden wél, duels waarin Messi zag wat hij vorig seizoen ook al constateerde: de middenvelder is een aanwinst voor Barcelona.

Donderdagavond verschenen beide spelers in Monaco, waar zij rondom de Champions League-loting allebei een prijs in ontvangst mochten nemen. Messi werd door de UEFA in het zonnetje gezet als Europees aanvaller van het jaar, De Jong mocht de award voor beste middenvelder in ontvangst nemen. Na afloop van de prijzenceremonie werd Messi gevraagd naar zijn mening over De Jong.

Die mening is zeer positief, zo bleek. 'Het is fantastisch om hem in onze ploeg te hebben', aldus Messi, die denkt dat De Jong in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen bij de regerend landskampioen van Spanje. 'Het is een speler die afgelopen seizoen heel goed heeft gespeeld en belangrijk was in de grote wedstrijden die Ajax speelde. In de competitie, maar zeker ook in de Champions League. Het is een speler met heel veel kwaliteit, een jongen die absoluut veel gaat toevoegen aan Barcelona.'

Toptransfers op komst? 'Rakitic is slachtoffer van komst Frenkie de Jong'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.