Messi verbetert eigen clubrecord met goal op Mallorca

Barcelona-aanvaller Lionel Messi heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca (2-0 zege) weer twee nieuwe clubrecords bijgeschreven op zijn palmares.

Messi verbetert eigen clubrecord met goal op Mallorca

De Argentijnse aanvaller opende de score in de 25ste minuut en maakte daarmee zijn 35stecompetitiedoelpunt van het seizoen. Nooit eerder in de rijke historie van de Catalaanse grootmacht maakte een speler in één seizoen zoveel competitiegoals.

Messi was al recordhouder met 34 doelpunten, een aantal dat hij bereikte in het seizoen 2009/10. Dat was destijds een evenaring van het record dat de Braziliaanse topschutter Ronaldo in de jaargang 1996/97 vestigde.

Verder evenaarde Messi op Mallorca een clubrecord van de huidige PSV-trainer Phillip Cocu. De Argentijn speelde zijn 205de competitiewedstrijd voor de Catalanen, evenveel als de Nederlandse middenvelder er tussen 1998 en 2004 afwerkte.

Messi staat na zaterdag op zestig doelpunten voor club en land in dit seizoen. Hij scoorde tot dusverre 55 keer namens Barcelona en voegde daar vijf treffers voor de Argentijnse nationale ploeg aan toe. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's