Messi vanaf de strafschopstip lang niet Gouden Bal-waardig

Reacties

Mede door een gemiste strafschop van Lionel Messi moet Barcelona volgende week alle zeilen bijzetten om zich ten koste van Espanyol te plaatsen voor de laatste vier in het Copa del Rey-toernooi. De heenwedstrijd mondde woensdagavond uit in een 1-0 nederlaag voor de koploper in de Primera División.

Messi vanaf de strafschopstip lang niet Gouden Bal-waardig

Messi heeft in zijn loopbaan, voor club en land, nu al 22 penalty's gemist in de reguliere speeltijd. 77 inzetten leverden wél een doelpunt op en eenmaal leverde hij de assist vanaf de strafschopstip (bij de fameuze goal van Luis Suárez in 2016).

Dit seizoen was de dertigjarige Argentijn driemaal trefzeker vanaf elf meter, maar faalde hij net zo vaak. Vooral de laatste jaren is Messi minder scherp bij strafschoppen. Sinds de start van het seizoen 2014/15 hielp hij liefst elf buitenkansjes om zeep: tien namens Barcelona en één in het shirt van de Argentijnse nationale ploeg.

De misser van Messi kwam Barcelona duur te staan, want vlak voor tijd maakte Óscar Melendo de enige treffer in de bekerwedstrijd.

Barcelona-coach Ernesto Valverde hekelde in algemene zin het gebrek aan efficiëntie bij zijn ploeg. 'We waren niet succesvol genoeg in het zestienmetergebied. De gemiste strafschop van Messi zorgde ook nog eens voor een reactie bij het publiek, uiteindelijk scoorden zij. We wilden precies hetzelfde doen als altijd, we namen deze wedstrijd uiterst serieus. Zij verdedigden echter uitstekend en sloegen op de voor hen juiste momenten toe.'

Volgens Valverde is Espanyol nu de favoriet om de halve eindstrijd te bereiken. 'Zij hebben de beste papieren omdat ze met een voordeel beginnen aan de return. Dit is een heel slecht resultaat voor ons, al wacht ons nog de thuiswedstrijd.' De return wordt volgende week donderdag afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.