Messi slaat met late ingeving voor dertigste keer toe tegen Atlético

Reacties

Barcelona heeft zondagavond dankzij de individuele klasse van Lionel Messi gewonnen bij Atlético Madrid. Nadat Marc-André ter Stegen de Catalanen in de eerste helft op de been had gehouden, maakte Messi vijf minuten voor het einde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Messi slaat met late ingeving voor dertigste keer toe tegen Atlético
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Messi, die hoopt dat hij maandag voor de zesde keer in zijn loopbaan de Ballon d'Or in ontvangst mag nemen, besliste een wedstrijd die vooral voor Antoine Griezmann erg bijzonder was. De aanvaller van Barcelona keerde voor het eerst na zijn veelbesproken zomertransfer terug in Estadio Wanda Metropolitano, maar kon opnieuw niet laten zien waarom Barça een paar maanden geleden 120 miljoen euro voor hem over had. Griezmann heeft zijn draai duidelijk nog niet gevonden bij zijn nieuwe club en was zondagavond niet voor het eerst dit seizoen nagenoeg onzichtbaar. De Fransman schoot tegen Atlético geen enkele keer op doel. 

De wedstrijd
Met Frenkie de Jong, Ivan Rakitic en Arthur op het middenveld (Sergio Busquets ontbrak vanwege een schorsing) had Barcelona het moeilijk in de openingsfase. Barça-verdediger Junior Firpo tikte de bal in de zevende minuut op zijn eigen paal en Ter Stegen hield zijn ploeg ruim tien minuten later op de been met een waanzinnige redding op een volley van Mario Hermoso. Atlético was zeker in het eerste halfuur veel sterker dan Barcelona.

De bezoekers kwamen in het laatste kwartier van de eerste helft wat meer aan voetballen toe en hadden pech toen Gerard Piqué met een kopbal via de grond de lat raakte. Aan de andere kant had Ter Stegen even hiervoor opnieuw miraculeus redding gebracht, ditmaal bij een enorme kopkans voor Álvaro Morata. Zo zagen de toeschouwers een leuke wedstrijd, die ook na rust niet tegenviel.

Barcelona was in deze tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Eerst was er een grote kans voor Luis Suárez, die het eindstation was van een snelle tegenaanval en de bal in de handen van Jan Oblak schoot. Een inzet van Messi werd geblokt, terwijl de derde aanvaller van Barcelona (Griezmann) ook nog een goede mogelijkheid kreeg. Zijn volley, na een voorzet van Suárez, werd echter een afzwaaier en kwam niet eens in de buurt van het doel van Oblak.

Atlético kwam met een inzet achter het standbeen van Morata nog dicht bij, maar Barcelona slaagde erin om op tijd op te ruimen. Zo leek Atlético - Barcelona op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Messi zorgde ervoor dat er toch nog een doelpunt viel: hij stoomde met de bal aan zijn voet op, combineerde met Suárez en schoof de bal langs de kansloze Oblak. Voor Messi betekende het alweer zijn dertigste doelpunt tegen Atlético; alleen tegen Sevilla (38) scoorde hij vaker.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.