Messi reddende engel voor Barcelona bij gevecht op Stamford Bridge

Reacties

Barcelona heeft dinsdag in de achtste finale van de Champions League gelijkgespeeld tegen Chelsea: 1-1. Lionel Messi zorgde ervoor dat de Catalanen na een achterstand alsnog met een goed resultaat uit Londen vertrokken.

Messi reddende engel voor Barcelona bij gevecht op Stamford Bridge

Voor voetballiefhebbers was het affiche tussen Chelsea en Barcelona er eentje om naar uit te kijken. De wedstrijd kende verschillende memorabele edities. De samba-goal van Ronaldinho, de knal van Andrés Iniesta en de lange sprint van Fernando Torres kwamen de afgelopen dagen regelmatig voorbij.

Bij Barcelona waren er geen verrassingen in de opstelling. De Catalanen konden geen beroep doen op Philippe Coutinho. De Braziliaan kwam namelijk al voor Liverpool uit in het miljardenbal. Bij Chelsea was het opvallend dat er geen echte centrumspits bij de eerste elf op het wedstrijdformulier stond, Álvaro Morata en Olivier Giroud zaten op de bank.

Chelsea liet in de openingsfase op Stamford Bridge het balbezit aan de formatie van Ernesto Valverde. De Catalanen grossierden in balbezit, maar slaagden er niet in het overwicht om te zetten in levensgrote kansen. Aan Barça-zijde was de beste mogelijkheid voor Paulinho, maar de Braziliaan kopte na een fraai balletje van Lionel Messi naast het doel van doelman Thibaut Courtois.

In de loop van de eerste helft kropen The Blues uit hun schulp. De Londenaren waren tot twee keer toe ontzettend dicht bij de openingstreffer. Eerste speelde Willian zich knap vrij en knalde hij hard op de rechterpaal. Marc-André ter Stegen stond aan de grond genageld. Even later haalde de 53-voudig Braziliaans international opnieuw uit, maar dit keer spatte de bal op de linkerpaal uiteen.

Willian was in de eerste helft tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer.
Willian was in de eerste helft tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer.

Na de pauze ging Barcelona rustig verder met het positiespel, maar lukte het amper om Chelsea stuk te spelen. Kansen waren net als voor de rust zeldzaam voor de Spanjaarden. Aan de andere zijde waren het de Engelsen die vervolgens toesloegen. Na een korte corner legde Eden Hazard de bal klaar op de rand van het zestienmetergebied voor Willian. Voor de aanvaller was het drie keer scheepsrecht. Met een geplaatste schuiver brak hij de ban voor The Blues: 1-0.

Barcelona zocht hierna direct het offensief. Bij de bezoekers ontbrak het zo nu en dan aan creativiteit, maar Chelsea hielp Barça vervolgens op weg. Andreas Christensen gaf een belabberde bal in de voeten van Iniesta. César Azpilicueta probeerde nog te herstellen, maar zat volledig mis met zijn tackle. Barcelona profiteerde optimaal. Iniesta legde de bal terug op Messi, die vervolgens overtuigend raak schoot in de korte hoek: 1-1. Het was het eerste doelpunt ooit van de Argentijn tegen Chelsea.

In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer. De return staat op woensdag 14 maart in Camp Nou op het programma. Dan zal de definitieve beslissing vallen welke ploeg een ticket pakt voor de kwartfinale.

'Conte zal veel kritiek krijgen voor laf maar efficiënt Chelsea'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.