Messi neemt Argentinië bij de hand tegen nietig Haïti

Argentinië heeft in de eerste oefeninterland in aanloop naar het WK in Rusland met gemak gewonnen van Haïti: 4-0. Lionel Messi nam zijn ploeg op sleeptouw met een hattrick en een assist, al had de score nog veel hoger kunnen uitvallen.

Ajacied Nicolás Tagliafico stond in de basis bij de Argentijnen, die vroeg op voorsprong kwamen. Na een kwartier ging de bal op de stip nadat Giovani Lo Celso van Paris Saint-Germain werd neergehaald. Messi schoot vervolgens raak. Ondanks een overwicht volgde de tweede treffer pas na een uur. Gonzalo Higuaín gaf voor en Lo Celso stuitte op de keeper, maar Messi tikte alsnog binnen.

Enkele minuten later liet Messi de Argentijnen weer juichen. Boca Juniors-aanvaller Cristian Pavón werkte zich met gemak langs de Haïtiaanse defensie en vond de compleet vrijstaande Messi, voor wie de intikker kinderspel was. Het slotakkoord was voor Sergio Agüero, die Higuaín eerder had afgelost. Na een steekpass van Messi rondde de Manchester City-spits af: 4-0.

Argentinië speelt op het WK in Groep D tegen IJsland, Kroatië en Nigeria.

Peru - Schotland 2-0
WK-ganger Peru maakte in hoofdstad Lima een goede indruk tegen Schotland, dat afwezig is in Rusland. De thuisploeg kreeg vooral in de eerste helft veel kansen, maar had uiteindelijk een strafschop van Christian Cueva nodig om op voorsprong te komen. Scott McKenna maakte daarvoor hands. Jefferson Farfán tekende vlak na rust op aangeven van Yoshimar Yotun voor 2-0. Feyenoorder Renato Tapia ging na 84 minuten naar de kant. Peru treft op het WK in Groep C Denemarken, Frankrijk en Australië.