Messi loodst Barcelona met twee goals langs Zaragoza

Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza zonder problemen gewonnen. Lionel Messi had met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-1 overwinning van de Catalanen.

De wedstrijd was amper een kwartier oud of het thuispubliek in Camp Nou kon al juichen. Messi brak de ban voor zijn club. Toch mocht Barça niet lang van de voorsprong genieten. Zaragoza toonde veerkracht en kwam een kleine tien minuten na de openingstreffer via Paco Montanes op gelijke hoogte: 1-1.

Het tegendoelpunt zette Barcelona op scherp. Het elftal had slechts vijf minuten nodig om weer op voorsprong te komen. Alexandre Song zorgde voor een ruststand van 2-1.

Zaragoza bleef proberen om terug te komen in de wedstrijd, maar kon kwalitatief gezien niet op tegen de Spaanse grootmacht. In de zestigste minuut bracht Messi Zaragoza de nekslag toe, door de bal fraai in de lange hoek te plaatsen.

De Catalaanse formatie blijft door de zege ongeslagen aan kop gaan in de Primera División, terwijl Real Zaragoza aan kop gaat in het rechterrijtje. De ploeg staat elfde. Foto: VI Images