Messi leidt Barcelona naar de Joan Gamper Trofee

Barcelona heeft woensdagavond beslag gelegd op de Joan Gamper Trofee. De Spaanse topclub won met 3-2 van Sampdoria. Lionel Messi was de absolute uitblinker op het veld.

Al in de zestiende minuut kwam Barça op voorsprong. Na een soepele aanval bediende Messi met een fraaie omhaal de inlopende Luis Suárez, die de bal tegen de netten kopte. Vijf minuten later maakte Messi er zelf 2-0 van door de keeper uit te spelen en simpel binnen te tikken.

Luis Muriel deed vlak na na het doelpunt van Messi nog wel iets terug namens Sampdoria, maar nog voor rust was het wederom tijd voor de Messi-show. De Argentijnse superster krulde ditmaal een vrije trap op fraaie wijze tegen de touwen. Ante Budimir bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-2.