Messi krijgt nog tot augustus rust van Barcelona

Reacties

Lionel Messi hoeft zich op 1 augustus pas te melden bij Barcelona. Aanvalspartner Luis Suárez begint samen met negen ploeggenoten dinsdag al aan de voorbereiding op komend seizoen.

Messi krijgt nog tot augustus rust van Barcelona

Voor de Catalanen start het nieuwe voetbaljaar op 14 augustus officieel met de heenwedstrijd tegen Sevilla voor de Spaanse Super Cup. Een kleine week later is Real Betis de eerste tegenstander in de Primera División. Veel trainingsuren heeft Messi dan nog niet in zijn benen. De Spaanse topclub gunt de Argentijn rust na zijn deelname aan het toernooi om de Copa América. Argentinië verloor uiteindelijk in de finale van Chili. Messi zette na die nederlaag een punt achter zijn interlandloopbaan.

Trainer Luis Enrique zal bij de start van de voorbereiding moeten improviseren. EK-gangers Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Jordi Alba en Thomas Vermaelen melden zich namelijk ook pas op 1 augustus. Dan start ook Javier Mascherano weer met trainen bij Barcelona.

Neymar en Rafinha nemen met Brazilië deel aan de Olympische Spelen en missen zo de seizoenstart. Het voetbaltoernooi op Braziliaanse bodem staat van 3 augustus tot en met 20 augustus op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.