Messi kan historie schrijven met goal tegen Juventus

Reacties

Lionel Messi kan zaterdag de eerste speler worden die in drie Champions League-finales tot scoren komt. Met een treffer tegen Juventus streeft de Argentijn een illuster trio voorbij.

Messi kan historie schrijven met goal tegen Juventus

Alle ogen zullen tijdens het slotstuk van het Europese voetbalseizoen weer op Messi gericht zijn. De aanvaller van Barcelona verkeert in bloedvorm en kan wederom een record op zijn naam schrijven. Mocht de Argentijnse vedette tot scoren komen in Berlijn, dan streeft hij Raúl, Samuel Eto’o en Cristiano Ronaldo voorbij. Dat drietal kwam in twee verschillende Champions League-finales tot scoren.

In zijn vorige twee finales was Messi telkens goed voor één treffer. De bejubelde Blaugrana tekende in 2009 met de 2-0 voor de eindstand tijdens de ontknoping tegen Manchester United in Rome. Een kopbal in de verre hoek bleek destijds Edwin van der Sar te machtig. Twee jaar later op Wembley was de clubtopscorer wederom trefzeker tegen The Red Devils. In de apotheose van het meest prestigieuze toernooi van Europa zette de dribbelaar zijn team op 2-1. Barcelona won uiteindelijk met 3-1.

De 27-jarige Messi kijkt uit naar de finale. Hij wil Barça graag terugbetalen voor alles wat de Catalanen voor hem hebben gedaan. 'Mijn komst naar Barcelona is erg belangrijk voor me geweest. Niet alleen op sportief vlak, maar ook voor mij persoonlijk. Ik ben hier opgegroeid en wil graag iets terug doen', aldus de Argentijn in gesprek met UEFA.com.

Messi heeft nog wel een lange weg af te leggen om een clubicoon van de eeuwige rivaal Real Madrid bij te halen. Alfredo Di Stéfano scoorde in vijf Europa Cup I-finales op rij. De Blonde Pijl was trefzeker in elke eindstrijd van 1956 tot en met 1960.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.