Messi is eerste niet-Amerikaan die prestigieuze prijs van Time wint

Reacties

Lionel Messi is door het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot Sporter van het Jaar. Door het medium wordt met een fraaie cover de transfer van de Argentijn naar de Verenigde Staten nog eens gevierd.

Messi is eerste niet-Amerikaan die prestigieuze prijs van Time wint
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Time schrijft in het stuk dat hoort bij de benoeming over de eerste wedstrijd van Messi in het shirt van Inter Miami. Beschreven wordt hoe magisch dat optreden was. 'Kim Kardashian en LeBron James zaten in het publiek die avond, maar er was niemand die naar hen keek.'

Messi scoorde die avond diep in de extra tijd uit een vrije trap en hielp zijn nieuwe team zo direct aan een zege. David Beckham, mede-eigenaar van Inter Miami, was tot tranen toe geroerd. 'Ik weet nog dat ik tegen Victoria zei dat ik niet wist of ik wel naar huis zou kunnen rijden. Het scenario had niet mooier kunnen zijn. Het was iets groots voor de MLS en voor de Verenigde Staten. Het was iets groots voor het toekomst van het voetbal', zei de Engelsman later.

De hoop in de Verenigde Staten is dat Messi als katalysator voor het Amerikaanse voetbal kan fungeren. Daar sluit de benoeming door Time op aan. De drie laatste sporters die met deze titel in het zonnetje werden gezet, waren honkballer Aaron Judge (2022), turnster Simone Biles (2021) en basketballer LeBron James (2020). Messi is de eerste niet-Amerikaan die deze prijs wint.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.