Messi, Haaland en Mbappé maken kans op FIFA Best Men's Player-award

Reacties

De FIFA heeft de drie genomineerden voor de Speler van het Jaar-award bekendgemaakt. Bij de mannen blijven Erling Haaland, Kylian Mbappé en titelverdediger Lionel Messi over. Linda Caicedo, Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso strijden om de prijs bij de vrouwen.

Messi, Haaland en Mbappé maken kans op FIFA Best Men's Player-award
© Pro Shots

De uitverkiezing van de eerste twee namen kan niet als een verrassing worden gezien. Haaland won het afgelopen jaar onder meer de Champions League, Premier League en de FA Cup. De Noorse spits werd bovendien met een recordaantal goals topscorer in de competitie en won de Europese Gouden Schoen. 

Ook Mbappé kan terugkijken op een meer dan verdienstelijk 2023. De Fransman won de Ligue 1, werd topscorer van de competitie en werd verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk. Met de nationale ploeg had Mbappé met negen goals en zeven assists een groot aandeel in de plaatsing voor het Europees Kampioenschap. 

De enigszins verrassende naam bij de laatste drie is die van Messi. De Argentijn won de titel in 2022, het jaar dat hij wereldkampioen werd, maar maakte in de zomer de overstap naar Inter Miami. In de MLS scoorde Messi tot nu toe een keer in zes wedstrijden. 

Alle spelers werden beoordeeld op hun prestaties in de periode van 19 december 2022 tot en met 20 augustus 2023. De winnaar wordt op maandag 15 januari bekendgemaakt in Londen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spanje boven
Bij de vrouwen kennen we een uitgesproken favoriet bij de laatste drie. Bonmati won met Spanje het WK, werd UEFA Women's Player of the Year en mocht eerder dit jaar al de Ballon d'Or mee naar huis nemen. Tijdens het gewonnen WK was Bonmati als middenvelder goed voor drie doelpunten en twee assists. 

Ze krijgt concurrentie van haar landgenoot Hermoso. De aanvaller speelt haar wedstrijden tegenwoordig voor het Mexicaanse Pachuca, maar was cruciaal in de zegetocht van Spanje op het wereldkampioenschap. De all-time topscorer van Spanje voegde in Australië en Nieuw-Zeeland nog eens drie goals toe aan haar totaal.

De twee Spanjaarden worden vergezeld door het achtienjarige toptalent Caicedo. De Colombiaanse maakte grote indruk op het WK en maakte in 2023 transfervrij de overstap van Deportivo Cali naar Real Madrid. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder deze week werden ook de nominaties van Trainer van het Jaar bekendgemaakt, met daarbij Sarina Wiegman. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.