Messi evenaart Ronaldinho, Piqué grapt over Madrileense erehaag

Reacties

Bij Barcelona is alles en iedereen weer gerustgesteld over de fitheid van Lionel Messi, door de uitblinkende Argentijn zelf en ook door coach Ernesto Valverde. Met een hattrick hielp de linkspoot de koploper in La Liga voorbij Leganés (3-1).

Messi evenaart Ronaldinho, Piqué grapt over Madrileense erehaag

Messi zou volgens verschillende Spaanse media zijn ploeggenoten afgelopen week hebben verteld dat hij zich niet erg fit voelt, waardoor hij niet optimaal kan presteren. In de voorbije interlandperiode bleef hij bij de twee oefenwedstrijden van Argentinië aan de kant en vorig weekend bleef het bij het uitduel met Sevilla (2-2) bij een invalbeurt. Zaterdagavond schitterde Messi dan weer en scoorde hij drie keer. Met een goal uit een vrije trap evenaarde hij bovendien Ronaldinho, die de enige was die in de laatste twintig jaar in La Liga in één seizoen (2006/07) zes keer scoorde uit een vrije trap.

Valverde legde na afloop tijdens zijn persconferentie uit waarom hij Messi geen rust gaf: 'Volgens ons gaat het prima met hem en doelpunten helpen altijd. Hij moet actief blijven en dat gaat perfect.' Dat Messi dinsdagavond tegen Champions League-opponent AS Roma naar alle waarschijnlijkheid niet voluit hoeft te gaan na de 4-1 zege in eigen huis speelt ongetwijfeld ook mee.

De Catalanen kijken deze zondag ongetwijfeld ontspannen naar de Madrileense derby. Nummer twee Atlético kan de achterstand terugbrengen tot negen punten, maar dat gat lijkt alsnog onoverbrugbaar met nog zeven speelronden te gaan. De titel lonkt voor de nog ongeslagen koploper en het kampioenschap kan op een bijzonder moment veiliggesteld worden. Op 6 mei, in de 35ste speelronde, staat El Clásico in Camp Nou op het programma.

Mocht Barça de titel een week eerder pakken, dan hoeft de club niet te rekenen op een erehaag. Dat maakte Zinedine Zidane zaterdagmiddag duidelijk. Bij de vorige clash tussen de aartsrivalen wilde Barcelona geen erehaag vormen nadat Real het WK voor clubs had gewonnen. 'Er komt geen erehaag. Dat is mijn beslissing en daar blijf ik bij. Barcelona heeft de traditie verbroken', zei de Real Madrid-coach.

Valverde werd naar de woorden van Zidane gevraagd en bleef diplomatiek: 'We zijn ook nog geen kampioen.' Gerard Piqué kon er wel om lachen: 'Daar lig ik vannacht wakker van.' De verdediger liet zich ook uit over de mogelijkheid om ongeslagen kampioen te worden. 'Dat markeer je van te voren niet als doelstelling. Je focust je op het winnen en als je dichtbij komt, dan wordt het een doel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.