Messi en Suárez evenaren Ronaldo bij start WK-kwalificatiereeks

Reacties

Argentinië is dankzij een benutte strafschop van Lionel Messi met een zege op Ecuador begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar. Zo was de Ballon d'Or-houder, die net als Luis Suárez Ronaldo evenaarde, opnieuw goud waard voor de ploeg van Lionel Scaloni.

Messi en Suárez evenaren Ronaldo bij start WK-kwalificatiereeks
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Ecuador
Ecuador

Messi kreeg in juli vorig jaar een rode kaart in de troostfinale van het toernooi om de Copa América (tegen Chili) en zou eigenlijk geschorst zijn voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Deze werd vanwege de uitbraak van het coronavirus echter van maart verplaatst naar oktober. Op de straf zat een verjaringstermijn, waardoor Messi nu alsnog gewoon aan de bak kon.

De wedstrijd tussen Argentinië en Ecuador werd beslist door een strafschop. Pervis Estupinan haalde na een klein kwartier Lucas Ocampos neer, waarna Messi vanaf de stip geen fout maakte. Ecuador kreeg het hierna niet voor elkaar om de Argentijnse defensie, met Ajacied Nicolás Tagliafico als linksback, pijn te doen. Zo begon Argentinië met een nipte zege.

Uruguay
Uruguay
2 - 1
Chili
Chili

Net als Messi benutte ook zijn naar Atlético Madrid vertrokken maatje Luis Suárez een strafschop bij de start van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks. De spits van Uruguay opende de score tegen Chili. Suárez en Messi hebben nu allebei 39 doelpunten gemaakt in competitieve interlands voor een Zuid-Amerikaans land (vriendschappelijke duels dus niet meegerekend). Daarmee komen zij op gelijke hoogte met Ronaldo (zie statistiek onder).

Chili kwam tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte via Alexis Sánchez en leek een punt over de streep te gaan trekken. In blessuretijd ging het echter toch nog mis: Maxi Gómez kreeg de bal voor zijn voeten gekopt door een Chileense verdediger en haalde verwoestend uit. Brazilië komt vannacht in actie, tegen Bolivia.

Overige uitslag:

Paraguay
Paraguay
2 - 2
Peru
Peru
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.