Messi bestbetaalde voetballer ooit in Verenigde Staten

Reacties

De Major League Soccer heeft de salariscijfers over dit seizoen bekendgemaakt. Lionel Messi staat niet geheel onverwachts stijf bovenaan met ruim 19,4 miljoen euro aan salaris. Dit is een record in de Verenigde Staten.

Messi bestbetaalde voetballer ooit in Verenigde Staten
© Pro Shots

Nooit eerder verdiende een speler zoveel bij een club als Messi bij Inter Miami. De slordige twintig miljoen per jaar is echter een peulenschil voor Messi, die bij Paris Saint-Germain en Barcelona een veelvoud verdiende. Het is ook niet zo dat het voor Messi ophoudt bij de twintig miljoen van Inter Miami. De club kon zelf het hoge salaris niet ophoesten, maar via persoonlijke deals met Apple en Adidas verdient Messi nog een heel stuk meer.

De topvijf met verdieners in de MLS bestaat volledig uit spelers die eerder in Europa succesvol waren. Lorenzo Insigne (Toronto FC) staat tweede, gevolgd door Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Javier Hernández (Los Angeles Galaxy) en Federico Bernardeschi (Toronto). Opvallend is dat Sergio Busquets (1,7 miljoen) en Jordi Alba (1,2 miljoen) relatief weinig verdienen in vergelijking met de grootverdieners.

De MLS heeft alle salarissen bekendgemaakt die in 2023 werden uitgegeven door de clubs en dus staan er diverse Nederlanders op de lijst. Doelmannen Nick Marsman en Kenneth Vermeer zijn inmiddels niet meer actief in de MLS, maar via de lijst is inmiddels bekend geworden dat zij respectievelijk 557 duizend en 368 duizend euro verdienden. Maarten Paes is nog wel actief in de Verenigde Staten en verdient ruim 320 duizend.

De grootverdieners van de MLS

Speler Club Salaris*
Lionel Messi Inter Miami 19,41 miljoen
Lorenzo Insigne Toronto FC 14,62 miljoen
Xherdan Shaqiri Chicago Fire 7,74 miljoen
Javier Hernández Los Angeles Galaxy 7,07 miljoen
Federico Bernardeschi Toronto FC 5,98 miljoen

*Bedrag in euro's, inclusief behaalde bonussen

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.