Mentaal ijzersterke Zlatan leerde Rashford 'overleven' onder Mourinho

Reacties

Marcus Rashford heeft veel gehad aan de periode dat hij met Zlatan Ibrahimovic samenspeelde bij Manchester United. De Zweedse spits speelde een belangrijke rol in zijn mentale ontwikkeling.

Mentaal ijzersterke Zlatan leerde Rashford 'overleven' onder Mourinho
© Pro Shots

In de anderhalf jaar dat Rashford en Ibrahimovic ploeggenoot waren op Old Trafford (zomer 2016 tot begin 2018), was José Mourinho namelijk de manager van United. De Engelse aanvaller had het in die tijd niet altijd even makkelijk. Door de aanwezigheid van Zlatan en Romelu Lukaku moest hij vaak vanaf de flank komen. Bovendien had hij op jonge leeftijd moeite om constant te presteren, iets wat Mourinho wel verlangt van zijn spelers.

'Het was zwaar, maar als je erop terugkijkt zijn het ook de momenten die je mentaal hard maken', vertelde Rashford in de UTD Podcast. 'Als allroundspeler heb ik mezelf heel erg verbeterd in die twee jaar onder José. Maar we hadden onze ups en downs', stelt de nu 22-jarige aanvaller, die lang niet altijd op een basisplaats kon rekenen. 'Als ik erop terugkijk was het een zware periode, maar het heeft me een betere speler gemaakt.'

De adviezen van Ibrahimovic hebben hem daarbij zeker geholpen. 'Zijn mentaliteit was ongeëvenaard, zoiets had ik bij andere spelers nog niet gezien. Het boeide hem niet wat anderen tegen hem zeiden of wat mensen over hem zeiden. Qua mentaliteit was hij heel belangrijk voor mijn ontwikkeling, zeker toen José er was. Hij had eerder onder hem gespeeld en wist hoe je als het ware kon overleven onder hem.'

Ondanks de niet altijd even makkelijke samenwerking speelde geen enkele speler van United meer duels onder Mourinho dan Rashford: 125. Daarin was de Engelse aanvaller goed voor 28 goals en 20 assists. Na het ontslag van de Portugees in december 2018 groeide Rashford onder diens opvolger Ole Gunnar Solskjaer uit tot dragende speler. Dit seizoen scoorde hij negentien keer, alvorens hij in januari geblesseerd raakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.