Mendilibar niet te spreken over penaltyweigeraar Suso

Reacties

José Luis Mendilibar, de trainer van Sevilla, was woensdagavond heel dicht bij het winnen van de Europese Super Cup met zijn ploeg. Manchester City griste de trofee mee uit Athene omdat de Engelsen de strafschoppen beter trapte. Voor Mendilibar was die penaltyreeks een bron van frustratie.

Mendilibar niet te spreken over penaltyweigeraar Suso
© Pro Shots

Diep in blessuretijd bracht Mendilibar namelijk twee wissels: Rafa Mir en Suso. Met enkele tellen op de klok was die dubbele vervanging uiteraard niet tactisch, maar met twee ogen gericht op de beslissende strafschoppenserie. Mir schoot zijn pingel binnen, opvallend genoeg nam Suso er geen. Nemanja Gudelj mist de beslissende.

'Ik had Erik Lamela moeten laten staan, dat was een vergissing. Als hij tot het einde had gespeeld, had hij een penalty genomen. Ik dacht dat de spelers die ik inbracht ook zou kunnen trappen, en dan in een betere situatie. Verder zeg ik er niks over', aldus Mendilibar, die inmiddels toch al genoeg had gezegd.

Aangetekend moet worden: Suso is niet bepaald een zekerheidje vanaf elf meter. In zijn carrière tot nu toe legde de fijnbesnaarde middenvelder welgeteld één keer aan voor een penalty in een reguliere wedstrijd, in 2017 namens AC Milan. Die poging, in een wedstrijd tegen Empoli, werd door de doelman gekeerd.

De rest van het optreden van zijn ploeg stemde de coach wél tevreden. 'Ik ben trots op deze medaille, we deden dingen goed maar hadden de tweede goal moeten maken. We speelden erg goed tegen misschien wel de beste ploeg ter wereld, vertelde hij aan Marca.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.