'Men schreeuwt dat Bijlow de nummer één moet zijn in Qatar, ik niet'

Reacties

Louis van Gaal is nog op zoek naar een vaste nummer één onder de lat van Oranje, maar van een keepersprobleem is volgens Harm Zeinstra geen sprake. In de ogen van de oud-doelman zijn Justin Bijlow, Jasper Cillessen en Mark Flekken weliswaar geen wereldkeepers, maar zijn ze stuk voor stuk wel geschikt om in Qatar het doel te verdedigen.

'Men schreeuwt dat Bijlow de nummer één moet zijn in Qatar, ik niet'
© Pro Shots

Bijlow behoorde in de voorbije interlandperiode niet tot de selectie van Oranje. Van Gaal had Bijlow graag bij de spelersgroep gehaald, maar kreeg van de medische staf van Feyenoord te horen dat het niet verstandig zou zijn om de keeper zo snel na diens herstel van een voetblessure op te roepen. De keuze viel op Cillessen, Flekken en Tim Krul, al liep laatstgenoemde een blessure op en werd hij vervangen door Kjell Scherpen.

© Pro Shots

'Qua potentie zit Bijlow heel hoog, maar hij heeft nog wat te leren', zegt Zeinstra, voormalig doelman van FC Emmen en SC Cambuur, in de nieuwste VI. 'Iedereen schreeuwt van de daken dat hij de nummer één moet zijn in Qatar, ik ben daar wat conservatiever over. De drie keepers van Oranje ontlopen elkaar niet zoveel', doelt hij op Bijlow, Cillessen en Flekken. 'Ik snap dan ook niet dat er over een keepersprobleem wordt gesproken.'

'Het is geen wereldtop wat we hebben, zoals België, Duitsland, Spanje, Argentinië en bijvoorbeeld Brazilië wel hebben. Maar ik zou het Bijlow, Cillessen én Flekken toevertrouwen, dat is gewoon een luxe.' Sinds november 2020 hebben Marco Bizot, Cillessen, Maarten Stekelenburg, Bijlow, Krul en Flekken onder de lat gestaan bij Oranje. 'Natuurlijk hoop je dat je tien, vijftien jaar lang een Edwin van der Sar hebt, maar die lat moeten we misschien maar eens loslaten', vindt Zeinstra, zelf host van de keeperspodcast Showkeepers.

Lees in de nieuwste VI en op VI PRO waarom Zeinstra in de pen klom, toen hij zag dat het in de vorige Rondvraag van VI over keepers ging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.