Memphis trekt weergaloze vorm door tegen Amiens

Memphis Depay heeft zich zaterdagavond wederom van zijn beste kant laten zien bij Olympique Lyon. De Nederlander was met een doelpunt en een assist van onschatbare waarde tegen Amiens: 3-0.

De 24-jarige Memphis stond tegen Amiens opgesteld als 'nummer 10', achter de spitsen Mariano Díaz en ex-Ajacied Bertrand Traoré. De Oranje-international was zeer actief en maakte een goede indruk in zijn nieuwe rol bij Lyon, waar Kenny Tete op de bank bleef.

In de 31ste minuut stond Memphis aan de basis van het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een razendsnelle counter legde de aanvaller de bal goed breed richting Díaz, die geen fout maakte in de afronding: 1-0. Het was de elfde assist van Memphis dit seizoen in de Ligue 1, waarmee hij assistkoning is van Lyon.

Nog voor rust was Memphis met een schot dichtbij de 2-0, maar doelman Regis Gurtner stond op de goede plaats. In de 55ste minuut mikte de ex-PSV'er een hoekschop recht op het hoofd van Marcelo. De Braziliaanse verdediger, die eveneens een Eindhovens verleden heeft, kreeg de bal echter niet tegen de touwen.

Omdat het Marcelo niet lukte, maakte Memphis in de 83ste minuut zelf maar de tweede. Uit een afgemeten voorzet van Traoré tikte hij feilloos binnen. Memphis is nu rechtstreeks betrokken geweest bij tien van de laatste elf competitiegoals van Lyon (vijf goals, vijf assists). Twee minuten na de 2-0 bepaalde Traoré namelijk de eindstand op 3-0 zonder dat Memphis daarbij van invloed was.

Lyon staat na de driepunter derde in de Ligue 1, met vier punten minder dan nummer twee AS Monaco en drie punten meer dan nummer vier Olympique Marseille. Die clubs hebben nog wel een wedstrijd tegoed. In Frankrijk plaatsen de nummers één en twee zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer drie speelt voorronde in het miljardenbal.