Memphis krijgt bij Lyon gezelschap van recordbrekende Fekir-opvolger

Reacties

Olympique Lyon heeft een opvolger voor aanvoerder Nabil Fekir gevonden. De club van Memphis Depay betaalt zo'n 25 miljoen euro voor Jeff Reine-Adélaïde. De aanvallende middenvelder komt over van Angers SCO en verbreekt met zijn transfer een record.

Memphis krijgt bij Lyon gezelschap van recordbrekende Fekir-opvolger

De nu 21-jarige Adélaïde speelde in de jeugdopleiding en het tweede elftal van Lens, voordat hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Arsenal. Onder manager Arsène Wenger maakte hij zijn officieuze debuut in de voorbereiding, uitgerekend in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lyon. In de tweede helft van 2015/16 mocht hij zelfs in twee FA Cup-wedstrijden meedoen, tot Premier League-optredens kwam hij in zijn tweeënhalf seizoen in Londen niet.

Nadat hij vanaf januari 2018 al een halfjaar op huurbasis bij Angers had gespeeld, maakte hij in de zomer van dat jaar de definitieve overstap, omdat de nieuwe Arsenal-manager Unai Emery had verteld hem niet nodig te hebben. De Franse jeugdinternational maakte vorig seizoen indruk bij Angers, met drie goals en drie assists. Overigens had Arsenal de eerste optie om hem terug te halen, maar daar heeft de club geen gebruik van gemaakt.

Daarop hapte Lyon toe. Bij Les Gones moet hij de vervanger worden van de vertrokken publiekslieveling en aanvoerder Fekir, die deze zomer naar Real Betis verhuisde. Met zijn overstap verbreekt Adélaïde (die als aanvallende middenvelder en rechtsbuiten kan spelen) een record: hij is nu de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Angers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.