Memphis en Wijnaldum samen op pad in Lyon, Ibrahimovic nieuwe 007

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Memphis en Wijnaldum samen op pad in Lyon, Ibrahimovic nieuwe 007

Zlatan Ibrahimovic heeft op Instagram een open sollicitatie gedaan naar de rol van James Bond. De Zweedse aanvaller speelt al bij Los Angeles Galaxy en daarmee is de stap naar Hollywood niet groot meer, zo weet ook de zelf benoemde 007.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Memphis Depay speelt vrijdag met Olympique Lyon op bezoek bij Bordeaux en Georginio Wijnaldum speelt die dag thuis tegen Huddersfield Town. Nog voldoende tijd om even bij elkaar op de koffie te gaan dus. Wijnaldum, zondag nog belangrijk met een goal in de gewonnen uitwedstrijd tegen Cardiff City (0-2), heeft Liverpool even ingeruild voor Lyon en plaatste op Twitter een kiekje van de twee Oranje-internationals terwijl ze het bekende juichgebaar maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kelechi Nwakali zit al bijna een maand vast in Nigeria door een blunder met zijn paspoort. De Nigeriaan wordt momenteel door Arsenal uitgeleend aan FC Porto, maar hij miste al vier wedstrijden bij het reserve-elftal van de Portugezen omdat hij Nigeria niet uitkomt. Toen hij uit Londen vertrok, kreeg hij eenmalig toegang tot Portugal. De twintigjarige Nigeriaan verliet Portugal echter tijdelijk om in Nigeria een kwalificatiewedstrijd te spelen voor de Olympische Spelen van 2020, maar mag nu dus Portugal niet in. De Nigeriaanse voetbalbond hoopt Nwakali deze week nog terug naar Portugal te kunnen sturen.

'Ajax kan zich al een heel seizoen meten met de allerbeste clubs'
Willem van Hanegem vindt het knap hoe Ajax zich in nationaal en internationaal opzicht onderscheidt. Het kan echter ook te ver gaan, vindt De Kromme. 'Weet je waar we mee moeten stoppen? De prestaties van Ajax een wonder noemen. Zelfs in mijn krant kopten ze 'Mirakel' op de voorpagina. Ajax kan zich al een heel seizoen meten met de allerbeste clubs.'

Van Hanegem schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad ook dat hij zich ook stoort aan de mensen die een graantje willen meepikken van het succes in Amsterdam. 'Kijk maar eens hoe vaak die Alfred Schreuder pal naast Erik ten Hag staat met z’n schrijfblok. Geef mij Aron Winter maar. Die gedraagt zich als een trouwe assistent, niet iemand die opeens heel belangrijk wil zijn.'

• Iets meer dan een maand geleden overleed Damary Dawkins op 13-jarige leeftijd. De jeugdspeler van Crystal Palace leed aan leukemie en verloor die strijd, ondanks een stamceltransplantatie. Raheem Sterling trok zich het lot van de jonge Damary erg aan en ontmoette hem. Daarna bleven de twee contact houden. Vorige maand nog liet Sterling na zijn doelpunt voor Engeland tegen Tsjechië een shirt zien met een foto van Damary en hemzelf, als steunbetuiging. De aanvaller van Manchester City betaalt ook de begrafenis van de tiener, die vrijdag plaatsvindt. 'Damary was een heel speciale jongen die veel mensen raakte, onder wie mij', zegt Sterling.

• Vandaag is het precies 28 jaar geleden dat Edwin van der Sar zijn vuurdoop beleefde bij Ajax. Toenmalig hoofdtrainer Leo Beenhakker liet Van der Sar beginnen tegen Sparta Rotterdam, een wedstrijd die eindigde in een 1-0 zege voor Ajax. Een paar maanden later ging Beenhakker weg uit Amsterdam en kwam Louis van Gaal voor de groep te staan. Onder hem groeide Van der Sar uit tot een absolute topkeeper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is af en toe gek dat je moet praten tegen medespelers die een stuk ouder zijn'
• De aanvoerdersband van AZ zit dit seizoen stevig om de arm van Guus Til. Dat gaf niet meteen een vertrouwd gevoel, geeft de middenvelder toe op de clubwebsite van de Alkmaarders. Bij de band komt immers ook wat extra verantwoordelijkheid kijken. 'Er wordt altijd een mening van je verwacht vanuit de groep. In het begin bleef ik nog wel eens stil als ik ergens niet echt een mening over had. Ook aan het praten voor een grote groep moest ik wennen', aldus Til. 

• Het zal even wennen zijn, maar James Milner juicht woensdagavond voor Manchester United wanneer die club de derby speelt tegen Manchester City. Milner hoopt vurig dat The Citizens tegen een nederlaag aanlopen, waarmee de titelkansen van zijn eigen Liverpool weer wat groter worden. Als ex-speler van Leeds United en Manchester City en inmiddels speler van Liverpool ligt het niet voor de hand dat Milner hoopt op een goede uitslag voor United, maar zo liggen de zaken nu eenmaal.

'Het wordt de eerste keer in mijn leven, ja', geeft de Engelsman toe. Milner is benieuwd hoe de derby eindigt. 'Ik kijk dit soort wedstrijden normaal gesproken eigenlijk niet. Ik vind het zonde van mijn tijd, snap je? Je zit maar te hopen dat de bal binnenvalt, en zo. Maar je kunt er ondertussen zelf bitter weinig aan doen', aldus Milner in The Daily Mail.

• We feliciteren vandaag Young-pyo Lee met zijn 42ste verjaardag. De Zuid-Koreaan (uiterst links op de foto) kwam in het kielzog van Guus Hiddink naar PSV en groeide uit tot een gewaardeerde kracht achterin. Na tweeënhalf jaar maakte Lee een transfer naar Tottenham Hotspur, in de zomer waarin vriend en teamgenoot Park Ji-sung al tekende bij Manchester United. Later kwam Lee in Europa nog uit voor Borussia Dortmund. In 2013 beëindigde de back zijn loopbaan. 

'Iedereen dacht dat Doan naast schoot, maar het was een redding'
Andre Onana hield zaterdagavond wijselijk zijn mond toen hij een schot van Ritsu Doan naast het doel werkte. Arbiter Dennis Higler koos in de zestigste minuut voor een uittrap, waar een hoekschop op zijn plaats was geweest. Gezien de tussenstand van 0-0 achtte Onana de belangen iets te groot om eerlijk te zijn en dus volgde hij de orders van de scheidsrechter op. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.