Memphis en Tete zien kortste route naar prijs doodlopen

Reacties

Olympique Lyon heeft dinsdag in de strijd om de Coupe de la Ligue een bittere pil moeten slikken. De kortste route naar een zo verlangde prijs liep weer dood.

Memphis en Tete zien kortste route naar prijs doodlopen
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 2
Strasbourg
Strasbourg

Olympique Lyon wacht al jaren op een prijs. Zeven jaar staat de zevenvoudig kampioen van Frankrijk al droog, met de Franse Super Cup in juli 2012 als laatste trofee. 'De nationale bekers zijn dit seizoen zeer belangrijk, omdat ik wil dat deze ploeg een keer iets wint', zei trainer Bruno Genesio voor het thuisduel met Strasbourg in de strijd om een plek bij de laatste vier in de strijd om de Coupe de la Ligue. 'Dit is de kortste weg naar een prijs.'

Maar Lyon, dat nog in de race is voor de Franse titel en de Coupe de France, heeft na het bezoek van Strasbourg een ijzer minder in het vuur. Les Gones struikelden op eigen veld over de nummer zes van de Ligue 1.

Halverwege de eerste helft dwong een benutte strafschop van Ludovic Ajorque Lyon tot een inhaalrace. Op slag van rust leek die succesvol te zijn, ware het niet dat Nabil Fekir vanaf elf meter faalde. Vroeg in de tweede helft was er wel succes voor Lyon. Op aangeven van Memphis bracht invaller Bertrand Traoré de stand in evenwicht. Maar niet veel later keek Lyon andermaal tegen een achterstand aan.

De treffer van Lamine Koné bleek te veel van het goede voor Lyon. Memphis, die voor rust het aluminium had geraakt, werd in de zeventigste minuut gewisseld en moest vanaf de kant constateren dat de defensie van Strasbourg overeind bleef met een plek bij de laatste vier als resultaat. Kenny Tete speelde het hele duel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.