Memphis en co krijgen diesel Lille niet klein

Lille heeft de aanval van Olympique Lyon op de tweede plaats afgeslagen, waardoor Memphis Depay en co naast directe plaatsing voor de Champions League dreigen te grijpen.

Olympique Lyonnais
2 - 2
Lille
Lille

Memphis had in de aanloop naar de kraker duidelijk gemaakt dat de gelederen gesloten moesten worden om het seizoen een mooi einde te geven. Olympique Lyon kende immers de nodige onrustige weken vanwege tegenvallende resultaten, die ertoe hebben geleid dat het contract van trainer Bruno Genesio niet wordt verlengd.

Inmiddels schijnt de zon meer in Lyon. De coach verdient in de ogen van Memphis ook een mooi afscheid van Les Gones. Aan de Oranje-international ligt het niet. 'Ik voel me erg goed op het moment', zei de aanvaller.

Memphis voegde andermaal de daad bij het woord. In de afgelopen twee Ligue 1-duels scoorde hij en zondag tegen Lille stond hij aan de basis van de openingstreffer. Weggestuurd door Tanguy Ndombélé stoomde Memphis dreigend op het Lille-doel af om vervolgens het overzicht te behouden en Martin Terrier de kans te bieden de score te openen: 1-0.

Voor een nieuwe overwinning was het niet genoeg. Lille heeft naam gemaakt als diesel. Tot het bezoek aan Lyon werden van de laatste 21 treffers er negentien in de tweede helft gemaakt. Ook in het Groupama Stadium deed de formatie van Christophe Galtier na rust van zich spreken. Loïc Rémy was het die Lille aan de gelijkmaker hielp, voordat Boubakary Soumaré in de 68ste minuut de gasten op 1-2 zette.

Lyon slaagde er nog in een nederlaag te voorkomen, waarbij Léo Dubois een kwartier voor tijd na een spervuur van pogingen uiteindelijk de trekker overhaalde. Het bleef bij een gelijkspel, waardoor het verschil tussen Lille en Lyon met nog drie duels te gaan zes punten bedraagt.