Memphis belangrijk bij miraculeuze ontsnapping Lyon

Olympique Lyon is zaterdag op miraculeuze wijze ontsnapt in het toernooi om de Coupe de la France. Memphis Depay was belangrijk in het uitduel met Nancy, waarin Lyon in de slotfase een achterstand goedmaakte: 2-3.

Zowel Memphis als Kenny Tete stond aan de aftrap. In de openingsfase verzuimde de nummer zestien van de Ligue 2 te profiteren van slordigheden van Lyon, dat binnen het half uur de leiding greep. Na een uitstekende individuele actie van Memphis kapte aanvoerder Nabil Fekir naar zijn rechterbeen om vervolgens doeltreffend uit te halen.

Memphis kreeg in de 64ste minuut zelf de beste mogelijkheid op de 0-2. Zijn kopbal uit een voorzet van Fekir ging echter over, waarna Nancy toesloeg. De thuisploeg kreeg een strafschop na een overtreding van Houssem Aouar, waaruit Antony Robic raak schoot. Tot overmaat van ramp was het in de 73ste minuut weer raak. Uitgerekend Arnaud Nordin, huurling van Lyons aartsrivaal AS Saint-Étienne, zette de thuisploeg op voorsprong.

Maar Lyon gaf niet op en kwam drie minuten voor tijd weer langszij via voormalig PSV'er Marcelo. In de absolute slotseconden groeide Maxwel Cornet uit tot held van Lyon door met een vrije trap de winnende treffer voor zijn rekening te nemen.

Door de zege voegt Lyon zich bij de laatste 32 ploegen van het meest prestigieuze bekertoernooi van Frankrijk. In de strijd om de Coupe de Ligue, het andere toernooi, werd het elftal van Bruno Genesio reeds uitgeschakeld door Montpellier.