Meijer heeft bijna fitte groep en ziet kansen tegen Feyenoord

Reacties

NEC-trainer Rogier Meijer blikte vrijdagmiddag vooruit op de bekerfinale van zijn club tegen Feyenoord, aanstaande zondag. De coach die recent zijn contract in Nijmegen verlengde ziet kansen, maar erkent ook de kwaliteit van de Rotterdammers.

Meijer heeft bijna fitte groep en ziet kansen tegen Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

'Volgens mij heeft Feyenoord na de winterstop nog niet verloren in een officiële wedstrijd. Die zijn geweldig onderweg. Feyenoord heeft heel veel individuele kwaliteit, dus als elftal en individueel zullen we top moeten zijn. We kennen allemaal de kwaliteit van Feyenoord als ze de bal niet hebben, dat moet resulteren in de wedstrijd van je leven als individu en als elftal', begint Meijer met lof voor de opponent. Maar kansloos acht hij zijn ploeg niet.

'Die kansen zijn er uiteraard, maar dan ben je ook afhankelijk van de uitvoering die wij gaan brengen op het veld', sprak de trainer, die daarna een update gaf over de staat van zijn selectie: bijna iedereen is erbij. Lasse Schöne en Bart van Rooij trainden mee, en Dirk Proper is ook weer terug. Bas Dost ontbreekt, en hij reist ook niet af naar Rotterdam.

'Bij ons is iedereen fit. Iedereen is beschikbaar op dit moment, behalve Yvandro Borges Sanchez. Schöne en Van Rooij hebben met de groep getraind, ze zullen in ieder geval bij de wedstrijd zijn. Bas niet, daar had hij niet zo'n zin in. Hij heeft geen behoefte om op de voorgrond te treden', verklaarde Meijer.

De succesvolle oefenmeester weet dat zijn selectie de nodige ervaring heeft als het gaat om het winnen van prijzen. 'Tjaronn Chery heeft volgens mij een beker gewonnen, Schone ook. En Jasper Cillessen heeft ook weleens om een prijsje mogen spelen. We hebben een aantal jongens die weten wat het inhoudt om finales en belangrijke wedstrijden te spelen. Die zullen daar hun rol in krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.