Megatalent Sessegnon schiet Fulham naar Wembley

Reacties

Fulham heeft zich ten koste van Derby County geplaatst voor de finale van de Engelse play-offs. Supertalent Ryan Sessegnon was de grote man bij de 2-0 zege.

Megatalent Sessegnon schiet Fulham naar Wembley

Fulham eindigde het Championship-seizoen als nummer drie en kruiste daardoor de degens met nummer zes Derby County. Het heenduel in Derby eindigde verrassend in een 1-0 zege voor de thuisploeg en dus moest Fulham maandag op het eigen Craven Cottage aan de bak.

Ruim 45 minuten lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht in West-Londen, maar toen was het de beurt aan Sessegnon. De zeventienjarige Engelsman kreeg de bal voor zijn voeten na verlengen van Stefan Johansen, nam aan en schoot hem in het dak van het doel: 1-0.

De ploegen waren daarmee volledig in evenwicht, maar nog geen twintig minuten later sloeg Fulham opnieuw toe. Sessegnon sneed een corner goed aan en Denis Odoi knikte raak in de verre hoek: 2-0. De gastheren trokken de zege vervolgens over de streep en plaatsten zich zo voor de finale van de play-offs.

Dinsdag strijden Aston Villa en Middlesbrough om het andere finaleticket. Aston Villa won het heenduel van dat tweeluik met 0-1. De eindstrijd om een Premier League-ticket vindt op 26 mei traditioneel plaats op Wembley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.