Megatalent Rodrygo wil bij Real Madrid in voetsporen Neymar treden

Reacties

Real Madrid heeft dinsdagmiddag zijn zoveelste miljoenenaankoop van deze zomer gepresenteerd. De Koninklijke bereikte een jaar geleden al een akkoord met Santos over de transfer van Rodrygo, maar het Braziliaanse toptalent werd nu pas voorgesteld.

Megatalent Rodrygo wil bij Real Madrid in voetsporen Neymar treden

Real sloot met Santos een zelfde soort deal als eerder met Flamengo over Vinícius Júnior. In juni 2018 kwamen Real en Santos een transfersom van 45 miljoen euro overeen, Rodrygo had toen net twintig wedstrijden in de hoofdmacht achter zijn naam. Real liet de achttienjarige aanvaller eerst nog een jaar ervaring opdoen in de Braziliaanse competitie, deze zomer maakt hij de overstap naar Madrid.

En dus werd hij dinsdag gepresenteerd in Santiago Bernabéu. De tiener stelde zich zelfverzekerd voor: 'Ik ben een snelle aanvaller, die houdt van scoren en dribbelen. Die eigenschappen hebben veel Braziliaanse voetballers. Ronaldo en Roberto Carlos waren vroeger mijn idolen, maar ik identificeer me nu meer met spelers als Robinho en Neymar', aldus Rodrygo, die net als Neymar de overstap van Santos naar La Liga maakte.

'Neymar is een geweldige speler, maar hij is uniek. Ik kijk graag naar hem, maar ik ben niet de Neymar van Real Madrid. Ik wil de Rodrygo van Real Madrid zijn', sprak hij wijs. 'Ik kijk ernaar uit om met spelers als Karim Benzema en Eden Hazard te trainen en vind het ook leuk om weer met Vinícius op het veld te staan.' De twee kennen elkaar van de Braziliaanse jeugdelftallen.

Rodrygo maakte zich tevens populair door zijn liefde voor Real te beschrijven. 'Dit is voor mij een droom die uitkomt. Iedereen die mij kent sinds ik klein ben, weet dat ik altijd fan van Real was en dat ik zei dat ik er ooit zou spelen. Dat heb ik altijd aan mijn familie en zaakwaarnemers verteld. De transfer was dan ook binnen twintig minuten geregeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.