Megaschorsing Chinese speler na stamp op voet Witsel

Reacties

Qin Sheng is voorlopig niet op de Chinese velden te bewonderen. De dertigjarige middenvelder is liefst zes maanden geschorst na zijn overtreding op Axel Witsel in het duel met Tianjin Quanjian op 11 maart.

Megaschorsing Chinese speler na stamp op voet Witsel

Tijdens de tweede competitiewedstrijd van het seizoen kregen Sheng en Witsel het bij een corner aan de stok. Eerstgenoemde kon zich vervolgens niet inhouden en stampte onder het oog van de scheidsrechter vol op de voet van de Belgische middenvelder. Het kwam Sheng op een directe rode kaart te staan. De Chinese voetbalbond CFA beraadde zich daarna op een passende straf.

Vrijdagmiddag kwam er uitsluitsel. Sheng is liefst 22 wedstrijden geschorst voor zijn onsportieve actie. De CFA vindt dat de overtreding van Sheng het imago van de Chinese competitie heeft beschadigd. De bond heeft de dertigjarige Chinees tevens een boete van 120.000 yuan, zo'n 16.000 euro, opgelegd. Zijn club Shanghai Shenhua greep eerder al in door Sheng een boete van 40.000 euro op te leggen en hem te laten meetrainen met de reserves.

Door zijn enorme schorsing kan Sheng pas in september voor het eerst in actie komen voor zijn club. De ploeggenoot van onder anderen Carlos Tévez en Fredy Guarin mist daarmee bijna driekwart van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.