Meesterwerk Van Persie: waarom United-fans heimwee hebben naar deze goal

Reacties

Wie is de laatste Manchester United-speler met een hattrick in de Premier League? Het is een lastige en eenvoudige quizvraag tegelijk. Lastig, omdat het al zo lang geleden is. Eenvoudig, omdat we het hebben over een hattrick die bij velen nog op het netvlies gebrand staat.

Meesterwerk Van Persie: waarom United-fans heimwee hebben naar deze goal
© Pro Shots

Het antwoord is Robin van Persie, die Manchester United met een drieklapper tegen Aston Villa (3-0) op 22 april 2013 aan de voorlopig laatste landstitel hielp. Een perfect afscheid voor Sir Alex Ferguson en de kroon op het werk van Van Persie, die in de voorbije zomer na een transfersoap was overgekomen van Arsenal.

De tweede goal was een juweel. Op aangeven van Wayne Rooney nam Van Persie de bal met links in één keer op de slof. De arme doelman Brad Guzan hoorde ongetwijfeld iets voorbij suizen. 'Pure wereldklasse. Heel bijzonder om op zo'n manier de landstitel te bezegelen', zo schreef de BBC. Ferguson noemde het zelfs de 'goal van de eeuw'.

Woensdagochtend deelde Manchester United de beelden van deze wonderschone treffer. 

The Red Devils hadden bij de finish van dat seizoen liefst elf punten meer dan Manchester City, terwijl nummer drie Chelsea veertien punten moest toegeven.

Manchester United zou in de jaren nadien ver terugvallen en ook Van Persie zelf scheerde nooit meer zulke hoge toppen als in dat seizoen 2012/13, toen hij met 26 treffers beslag legde op de topscorerstitel. Eerder deze week besprak de Rotterdammer nog uitgebreid hoe er onder Louis van Gaal een einde kwam aan zijn verblijf op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. van Persie
Meer over R. van Persie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.