Meest doelpuntrijke Champions League ooit

Reacties

Met een 4-1 zege op Juventus heeft Real Madrid voor een passend slot gezorgd van het Champions League-seizoen. In totaal werd 380 keer gescoord in het miljardenbal, met een ongeëvenaard gemiddelde van ruim drie goals per wedstrijd.

Meest doelpuntrijke Champions League ooit

Marco Asensio bracht het totaal zaterdagavond in Cardiff op 380, waarmee het gemiddelde uitkomt op 3.04 doelpunten per wedstrijd. Het oude record was een moyenne van 2.94 (seizoen 2012/13). Het doelpuntenfestijn in Dortmund sprong er dit seizoen uit. Op 22 november was Borussia Dortmund in het eigen Signal Iduna Park met liefst 8-4 te sterk voor Legia Warschau.

Het is eindwinnaar Real Madrid dat voor het meeste spektakel in de strafschopgebieden zorgde. Geen ploeg schoot zo vaak op doel als die van Zinedine Zidane (244). Bayern München volgt op ruime afstand met een totaal van 188 doelpogingen. De Duitse topclub was wel de koning van het balbezit (63 procent).

Doelpunten gemaakt 
Real Madrid36
Borussia Dortmund28
Bayern München27
Barcelona26
Juventus22

De topscorerstitel is voor Cristiano Ronaldo, die door zijn twee goals tegen Juventus zijn rivaal Lionel Messi op de valreep passeerde. De Portugese ster van Real scoorde in totaal twaalf keer en was met name in de eindfase van het toernooi niet meer af te stoppen. Gerekend over de duels van de kwartfinale tot en met de finale staat de teller op tien goals bij Ronaldo.

Neymar gaat de boeken in als de assistkoning van de Champions League in het seizoen 2016/17. De linksbuiten van Barcelona bereidde acht goals voor, twee meer dan Ronaldo en drie meer dan Dani Carvajal.

Real zorgde zaterdagavond voor een primeur door de magische grens van vijfhonderd goals in de Champions League te passeren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.