Mees de Wit voorlopig afwezig: 'Heel teleurstellend'

Reacties

Slecht nieuws voor AZ en Mees de Wit: de linksback is donderdag geopereerd aan een voetblessure en staat langere tijd aan de kant. Trainer Pascal Jansen van AZ reageerde vrijdag op de kwetsuur van de linksback.

Mees de Wit voorlopig afwezig: 'Heel teleurstellend'
© Pro Shots

Na het vertrek van Milos Kerkez naar Bournemouth leek dit hét jaar van De Wit te moeten worden, maar het seizoen is voor hem slecht begonnen. Eerder liep De Wit al een hamstringblessure op. Hij was daar net van hersteld. 'Dit is heel teleurstellend, vooral voor Mees zelf', stelde Jansen op het persmoment richting de hervatting van de Eredivisie.

'Hij draaide deze zomer een dijk van een voorbereiding', weet Jansen nog. 'Hij kreeg vervolgens hamstringklachten en toen het daarna net lekker liep, kwam deze voetblessure eroverheen.' Het gaat om een stressfactuur in de voet van De Wit, het is eenzelfde soort blessure die Dani de Wit eerder opliep bij AZ.

Mees de Wit kwam in de zomer van 2022 over van PEC Zwolle, dat ongeveer drie miljoen euro voor hem incasseerde. AZ heeft met David Møller Wolfe nog een andere linksback in de selectie. Jansen stelde dat Denso Kasius eventueel ook als linksback uit de voeten kan. Jongelingen als Jeremiah Esajas en Finn Stam worden nog niet rijp genoeg geacht. 'Zij moeten eerst nog vlieguren maken bij Jong AZ', vindt Jansen.

Een andere linksbenige centrale verdediger keerde juist terug op de groepstraining. Bruno Martins Indi heeft een volgende stap in zijn herstel gezet, het is nog niet duidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken. Door een hardnekkige spierblessure kwam hij al bijna een jaar niet aan spelen toe. Op 18 september 2022 kwam hij voor het laatst in actie, tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.