Mees de Wit kan duurste uitgaande transfer in clubhistorie PEC Zwolle worden

Reacties

AZ heeft de komst van Mees de Wit afgerond. De 24-jarige linkervleugelverdediger komt over van PEC Zwolle. Hij heeft zijn medische keuring inmiddels achter de rug en tekent voor vijf jaar in Alkmaar.

Mees de Wit kan duurste uitgaande transfer in clubhistorie PEC Zwolle worden
© Pro Shots

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat de Alkmaarse club De Wit graag wilde hebben. 'AZ is natuurlijk een heel mooie club. Ze spelen mooi voetbal met een goede filosofie, mooie faciliteiten en ze horen bij de topvier van Nederland', reageerde de linksback daar zelf op, na de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ.

'Ik zou het heel mooi vinden als ik PEC een mooie transfersom kan opleveren', vulde De Wit aan. Dat is gelukt. AZ pakte door en is bereid om ruim twee miljoen euro neer te leggen voor De Wit, een bedrag dat via bonussen verder kan oplopen naar circa drie miljoen. Daarmee zou de Amsterdammer de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie worden. Dat record staat nu nog op naam van Ryan Thomas, die in 2018 naar PSV vertrok voor naar verluidt ruim tweeënhalf miljoen.

Zo maakt PEC in een jaar tijd flinke winst op De Wit, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Sporting Portugal. Dit seizoen kwam de linksback tot 23 Eredivisie-optredens voor de Zwollenaren. Daarin kwam hij tot vier doelpunten, waarvan twee in het AFAS Stadion, in de uitwedstrijd tegen AZ (3-2).

Lees op VI PRO meer over de kwaliteiten van de nieuwste AZ-aanwinst:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.