Meerderheid voor topvier in Elftal van de Week na 'bijzondere week'

Reacties

Voor het eerst sinds mensenheugenis - in elk geval dit kalenderjaar - boekte de volledige topvier een overwinning in een Eredivisie-speelronde. Ajax, AZ, PSV en Feyenoord leveren in totaal zes spelers aan het Elftal van de Week.

Meerderheid voor topvier in Elftal van de Week na 'bijzondere week'
© Pro Shots

Met Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Fredrik Midtsjø is AZ de hofleverancier. De Alkmaarders zetten heel simpel ADO Den Haag (4-0) opzij, mede dankzij goals van Koopmeiners (twee) en Wijndal (één).

De traditionele topdrie levert elk één speler, waarbij Denzel Dumfries de pech heeft dat hij moest opboksen tegen Speler van de Week Sean Klaiber en er net buiten valt. Nu wordt PSV alleen vertegenwoordigd door de tegen FC Groningen uitblinkende doelman Lars Unnerstall. De enige Ajacied is het team in Dusan Tadic, die zijn team met twee goals bij de hand nam in het duel met SC Heerenveen en de enige Feyenoorder die is 'opgeroepen' is Marcos Senesi. Mede dankzij enkele goede defensieve acties van de Argentijn hield Feyenoord de nul tegen Willem II.

In het algemeen klassement nam Sergio Peña afgelopen weekeinde de macht over. De middenvelder van FC Emmen heeft net als zijn ploeggenoot Nikolai Laursen ook het Elftal van de Week gehaald. Die laatstgenoemde was twee keer trefzeker tegen VVV-Venlo.

Het dreamteam van speelronde 26 wordt gecompleteerd door Mauro Júnior en Bart Ramselaar, die zondag namens Heracles Almelo en FC Utrecht heersten op het middenveld.

Elftal van de Week - speelronde 26

Doel: Lars Unnerstall (PSV)

Defensie: Sean Klaiber (FC Utrecht), Marcos Senesi (Feyenoord), Teun Koopmeiners (AZ), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Bart Ramselaar (FC Utrecht), Mauro Júnior (Heracles Almelo), Fredrik Midtsjø (AZ), Sergio Peña (FC Emmen)

Aanval: Nikolai Laursen (FC Emmen), Dusan Tadic (Ajax)

Senesi imponeert: 'Hem wordt niet voor niks een grote toekomst voorspeld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.