Meer speeltijd in het verschiet voor Janssen na misère Kane

Reacties

Tottenham Hotspur moet het voorlopig doen zonder Harry Kane. De spits heeft in het FA Cup-duel met Millwall (6-0) een enkelblessure opgelopen en is volgens zijn manager lang uitgeschakeld.

Meer speeltijd in het verschiet voor Janssen na misère Kane

Al na tien minuten moest Kane, die bij afwezigheid van doelman Hugo Lloris de aanvoerdersband droeg, zich geblesseerd laten vervangen. De 23-jarige spits had last van een enkelblessure en verliet het stadion met behulp van krukken. Zijn ploeggenoten hadden vervolgens mede dankzij een treffer van Vincent Janssen weinig moeite met Millwall, maar de blessure van de aanvaller bezorgde manager Mauricio Pochettino alsnog een nare nasmaak.

'Het is dezelfde enkel als voorafgaand aan het duel met Sunderland', vertelde Pochettino tegen The Guardian. Die blessure hield Kane destijds liefst zeven weken aan de kant en de Argentijnse trainer voelt de bui nu ook hangen. 'Het is een kwestie van afwachten, maar het lijkt even ernstig als toen. Het was een vergelijkbaar moment.'

Een lange absentie zou een enorme dreun zijn voor Tottenham. De Engelsman was in zijn laatse vijf officiële duels goed voor liefst acht treffers en is gedeeld topscorer van de Premier League met negentien doelpunten. Dankzij de scoringsdrift van Kane steeg Tottenham naar een knappe tweede plaats. Als Kane opnieuw zeven weken uitgeschakeld is, keert hij pas in mei weer terug en kan hij alleen de laatste drie Premier League-duels nog meespelen.

'Harry is onze eerste spits en één van de besten in Engeland, maar we mogen niet gaan huilen nu. We moeten positief zijn. We hebben genoeg spelers om zijn plek in te nemen.' Eén van de kandidaten voor die positie is Vincent Janssen. De Nederlander is de enige andere échte spits in de selectie van de Londenaren, maar lijkt in de pikorde wel ingehaald door gelegenheidsspits Heung-Min Son, die tegen Millwall de plek van Kane innam en een hattrick maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.