Meer Nederlandse vrouwenteams in Europa, UEFA gooit format om

Reacties

De UEFA heeft de opzet van de vrouwelijke variant van de Champions League gewijzigd. Vanaf 2025 zal het nieuwe concept in werking treden. Ook komt er meer ruimte voor clubs in Nederland om een Europees avontuur aan te gaan.

Meer Nederlandse vrouwenteams in Europa, UEFA gooit format om
© Pro Shots

Vanaf seizoen 2025/26 zullen er achttien clubs deelnemen aan de zogenoemde Women’s Champions League. Nu zijn het nog zestien deelnemers. De achttien clubs zullen echter niet meer in het huidige systeem gaan spelen. De UEFA heeft namelijk besloten de groepsfase af te schaffen, waardoor de clubs elkaar in een reguliere competitie treffen.

Nog een belangrijke toevoeging is dat vanaf dat seizoen ook de Women’s Europa League in het leven wordt geroepen. Daardoor kunnen meer Europese ploegen zich kwalificeren voor de hoofdtoernooien. Ook voor clubs in de Eredivisie biedt dat kansen, omdat er meer plaatsen beschikbaar komen.

UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin verklaarde via de officiële kanalen van de voetbalbond de investering in het vrouwenvoetbal. 'De UEFA heeft de afgelopen jaren enorm veel belang gehecht aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en heeft enorme vooruitgang geboekt dankzij een toegewijde strategie, solide investeringen en een passie om ervoor te zorgen dat het spel voor iedereen toegankelijk is.'

'Het nieuwe format van de UEFA Women’s Champions League en de introductie van een tweede competitie zijn een verdere demonstratie van deze toewijding en beide zullen spannende, competitieve competities zijn', verwacht de Sloveen. 'Daardoor zijn er meer spelers en clubs over het hele continent die we de kans geven om te dromen van Europese glorie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.