McDonald geeft Celtic goede start finaleronde

Na de schifting tussen de kampioens- en degradatiepoule is Celtic goed begonnen aan de laatste fase van de Schotse competitie. De koploper was met 3-1 te sterk voor Aberdeen.

De overwinning kwam tot stand dankzij de productie van Scott McDonald. De Australiër, die met Jan Vennegoor of Hesselink de aanval van Celtic vormde, maakte in de tweede helft met twee doelpunten een einde aan de illusies van Aberdeen.

De thuisploeg was de wedstrijd nog goed. Een 1-0 voorsprong, die te danken was aan de rake kopbal van Christoph Maguire, haalde het rustsignaal net niet. Op slag van rust veranderde Andy Considine een inzet van Celtic-verdediger Gary Caldwell zodanig dat Aberdeen-keeper Jamie Langfield kansloos was.

Celtic heeft door de zege vier punten voorsprong op Glasgow Rangers, dat zondag moet aantreden tegen Heart of Midlothian.