McClaren: 'Uiteindelijk was remise terecht resultaat'

Koploper FC Twente liep zaterdag voor de tweede keer dit seizoen tegen puntenverlies op, maar trainer Steve McClaren kan leven met het gelijkspel op bezoek bij Roda JC Kerkrade (1-1).

'Dit resultaat is teleurstellend', reageerde McClaren na de wedstrijd. 'We begonnen niet goed aan deze wedstrijd, ons tempo was te laag. Roda JC begon wel goed en richtte zich op onze fouten die er ook kwamen. We leden te veel balverlies en hadden eigenlijk geen moment de volledige controle.'

'Uiteindelijk was de tweede helft beter', constateerde de Engelsman. 'Voor rust speelden we te vaak door het midden, daar waar geen ruimte was. Na rust hielden we het veld wel breed en benutten de vleugels. Hoewel we scoorden lukte het ons niet de wedstrijd te controleren.'

'Uiteindelijk was een remise een terecht resultaat. De laatste jaren hebben uitgewezen dat hier een punt pakken niet slecht is. We zullen alleen moeten leren de volgende keer direct scherp te beginnen en niet pas na 45 minuten', besloot de Twente-trainer.

Zijn collega Ruud Brood kan ook leven met de puntendeling. 'Voor ons was het belangrijk een goede organisatie neer te zetten. We hebben bij vlagen best redelijk gespeeld. We zijn er in geslaagd te zorgen dat FC Twente niet het spel kon spelen dat ze voor ogen hadden.'

'We wilden niet alleen wachten op fouten van Twente, maar ook zelf initiatief nemen. We hebben voor rust drie en na rust twee kansen gehad. Ik vind het knap hoe we terug zijn gekomen na een achterstand tegen een topploeg. Uiteindelijk had er zelfs misschien nog wel meer ingezeten.' Foto: VI Images