McClaren predikt agressie tegen titelfavoriet Arsenal

Reacties

Steve McClaren beseft dat zijn Newcastle United zaterdag een zware klus wacht op bezoek bij Arsenal. Maar de manager, die Vurnon Anita een maand moet missen, weet wat het antwoord moet zijn.

McClaren predikt agressie tegen titelfavoriet Arsenal

'Het gaat om de collectieve organisatie en de discipline', zei McClaren een dag voor de wedstrijd bij Arsenal, 'en om een zekere hoeveelheid agressie.' Dat zijn de basisvoorwaarden om een kans te maken in Londen, zo betoogde de manager van Newcastle United.

De kwaliteiten van Arsenal staan buiten kijf, waarbij de man in vorm Mesut Özil de meeste aandacht krijgt. 'We zijn meer ploegen tegengekomen met veel, veel goede spelers', zei McClaren. 'Özil is gewoon weer zo eentje waar we een antwoord op moeten vinden. Maar ze hebben er meer, zoals Olivier Giroud, Theo Walcott en Aaron Ramsey.'

De voormalig coach van FC Twente is onder de indruk van Arsenal. 'Ze hebben de nodige blessures, maar blijven in vorm. Het was bijna perfect wat ze lieten zien tegen Olympiakos Piraeus begin december. Natuurlijk zijn ze op dit moment titelfavoriet. Maar we zijn pas halverwege', aldus McClaren, die zaterdag geen beroep kan doen op Anita. De middenvelder is door een hamstringblessure een maand uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.